Yolcu

Yolcu

  • Yazar : Mehtap Soyuduru
  • Yayımcı : Eftalya Kitap
  • Baskı Tarihi : 2016
  • Sayfa Sayısı : 320
  • ISBN : 9786059288101
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Yolcu

Gözlerini kapadı. Ben de kapıya yöneldim. Gittiğimi görmemek için gözlerini kapadığını düşündüğüm saniyelerde, ?Menekşe!" diye seslendi. Dönüp baktığımda ona, ?İlkbaharda senin gibi mor çiçekler açacağım, söz veriyorum," diye vaad etti bana. Şefkatle titredi kalbim sözlerine. ?Kıyamam ben senin o iğneli yapraklarına, ben seni öyle sevdim," dedim ve kapıdan çıktım. Bir doğu treninde başlayan ?Yolcu hikâyesinin mor menekşe ile çam ağacının aşkına bürünmüş nostaljik hali... Yusuf, yarını bilinmeyen bir hayatın iflah olmayan Yolcusu. Ona, iğneli yaprakları ile âşık olacak menekşesini tanıdıktan sonra hayatının seyri değişir. Yeni hayatında ise istasyon değiştirmek eskisi kadar kolay olmayacaktır. Leyla, bir doğu treninin varacağı istasyona bağladığı umutlarının, hayalini dahi kuramadığı bir masala dönüşmesine engel olamayan fedakâr mor menekşe. Onun fedakârlığı ve aşkı, vazgeçilmesi imkânsız bir sevdaya dönüşecektir.

  • merve ekin merve ekin

    Yine çoook sevdiğim bi kitapla burdayım. Nasıl anlatılır ki bilmem her kitabın bende yeri çok farklıdır ama bu kitap daha bi farklı oldu. Yazarın kalemi öyle güzeldi ki kitap su gibi aktı gitti. Her sayfayı daha bi merak daha bi heyecanla okudum. Kimi sayfalarda gözlerim doldu, kimi sayfalarda Leyla ve Yusuf'un atışmalarıyla güldüm, kimi sayfalarda ise aşklarıyla içim ısındı. Kesinlikle okunması gereken bi kitap. Kısaca konusundan bahsedicek olursam; Leyla, yeni mezun olmuş çiçeği burnunda gencecik bi öğretmen. Yusuf, kanundan kaçan bi yolcu. Bi tren kompartımanında başlayan macera Kars'ın ücra köyüne kadar uzanıyor. Leyla ve Yusuf'un aşkı, yaşadıkları zorluklar akıcı bi şekilde anlatılmış. #OKUDUMBİTTİ #ALINTI Gözlerini kapadı. Ben de kapıya yöneldim. Gittiğimi görmemek için gözlerini kapadığını düşündüğüm saniyelerde, “Menekşe!” diye seslendi. Dönüp baktığımda ona, “İlkbaharda senin gibi mor çiçekler açacağım, söz veriyorum,” diye vaad etti bana. Şefkatle titredi kalbim sözlerine. “Kıyamam ben senin o iğneli yapraklarına, ben seni öyle sevdim,” dedim ve kapıdan çıktım. Bir doğu treninde başlayan ‘Yolcu’ hikâyesinin mor menekşe ile çam ağacının aşkına bürünmüş nostaljik hali… Yusuf, yarını bilinmeyen bir hayatın iflah olmayan Yolcu’su. Ona, iğneli yaprakları ile âşık olacak menekşesini tanıdıktan sonra hayatının seyri değişir. Yeni hayatında ise istasyon değiştirmek eskisi kadar kolay olmayacaktır. Leyla, bir doğu treninin varacağı istasyona bağladığı umutlarının, hayalini dahi kuramadığı bir masala dönüşmesine engel olamayan fedakâr mor menekşe. Onun fedakârlığı ve aşkı, vazgeçilmesi imkânsız bir sevdaya dönüşecektir.

  • Gülcan  Tavşan 🌸🍀 Gülcan Tavşan 🌸🍀

    #okudumbitti 📚📚 Elime aldığım gibi bitirdiğim bir kitap diyebilirim 😍 Buruk bir köy öğretmeni ve yolcunun hikayesi... Her şey bir doğu treninde başladı. İlk başta Leyla korkmuştu ilerde kocası olacağı adamdan... Nereden bilebilirdi ki doğu treninde ansızın karşılaştığı yolcunun kaderi olacağını hatta çok aşık olacağını bile bilemedi. Ve Leyla'nın daha tahmin edemeyip yaşayacağı bir sürü talihsizliği var bu içler acısı hayatında. Yazar, Yolcu adlı kitabında kaçak bir karakterin, doğu treninde görev yerine giden bir köy öğretmeninin yollarının kesiştikten sonra yaşadıkları zor anları, umutsuzluğu, aralarında filizlenen bir aşkı keskin çizgiler ve bütün yaratıcılığıyla işlemiş. Bu romanla eski dönem mahkemelerinin kadınlar için ne kadar ağır olduğunu bütün çıplaklığıyla bu kitapta okumuş olacaksınız. Romanda işlenmiş olay örgüsü gerçekte yaşanmamış olmasına rağmen, kitabın sayfalarında ilerledikçe Leyla'nın yaşamış olduğu kedere ve uğramış olduğu haksızlığa çok üzüldüm desem yeridir. Eski dönemdeki yaşantıların nasıl olduğu hakkında bilgi veren romanlaşmış kitapları okumayı seviyorsanız okuyun kesinlikle.

  • Yonca Tezman Yonca Tezman

    Aşkına sadık sevgisi için fedakarlık yapan,sabredenen bir seven çocukları için güçlü olmak zorunda olan sevgi dolu cefakar bir anne idi leyla... Yusufsa onca yaşananlardan habersiz leylanin sadakatine aynı sadakatligi gösterememiş bambaşka bir hayatin içinde yer almıştı. .Bu kitap size sevginin yüceliğini ve o sizin kaderinizse sizi öyle veya böyle bulacağını anlatan güzel bir kitap.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar