Utopia

Utopia

  • Yazar : Thomas
  • Yayımcı : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 217
  • ISBN : 9789754587395
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Utopia

Eşine az rastlanır üstün zekasıyla tanınmış, yenilmez İngiltere Kralı Sekizinci Henry ile değerli Kastilya prensi birkaç yıl önce ciddi şekilde bozuşmuşlardı. Bu işi görüşmek ve düzeltmek üzere o tarihte sözcü olarak Felemenk e gitmiştim. Yanımda iş ve yol arkadaşı olarak eşsiz insan Cuthbert Tunstall vardı. Kral o sırada kendisine, herkesin alkışları arasında, Canterbury başpiskoposluğunu vermişti...

  • şevval basmacı şevval basmacı

    Tavsiye ederim

  • Ibrahim  Taş Ibrahim Taş

    neredeyse günümüz insanlığının ütopyası anlatılıyor gayet böyle her şey güzel güzel ilerliyor.. ama ne yaparsanız yapın olmuyor, olmayacaktır işte öyle!

  • bahar yaren bahar yaren

    Kitap dostlarım, ben bu gidişle bu kitaptan bütün sayfaları ve satırları tek tek paylaşacağım :) en iyisi okumayanlar direk kitabı okumaya başlasın böylesi hepimiz için daha hayırlı olacak.. Çünkü ben dayanamıyorum, bunu da dostlarımla paylaşmalıyım bunu da bunu da, bundan hiçbir kitap severin mahrum kalmaması lazım diyeee diyeee.... :) 30. Sayfadayım daha fazla paylaşım yapmamaya karar verdim, herkese keyifli okumalar :)

  • kadir klnc kadir klnc

    Benim en cok sevdiğim kitaplardan. Thomas More'un geniş bir ufka sahip olduğu olması gereken düzeni ve hayatın tek bir taraftan değil geniş bir çerçeveden bakılması gerektiğini ,Hoşgörünün olduğu anlatan ufuk açıcı kitap. Thomas More'un inancı, düşüncesi uğruna ölümü göze alması çok etkileyici 👍☺️

  • kadir klnc kadir klnc

    En az her 10 sayfada bir altını çizdiğim üzerine yazı yazdığım en sevdiğim kitablardan. Ufkumuzu açan, olması gereken düzeni en güzel anlatan kitaptır. Hayatı uğruna düşüncesinden inancından vazgeçmeyen etkileyici bir insan .

  • enesche   enesche

    Thomas Moore'un sosyalizmi (ütopik sosyalizm) kusursuz inşa ettiği Utopia'sıni siz kitapsever arkadaşlara öneririm. Nitekim 16. yüzyılda modern toplumun daha var olmadığı bir dönemde eşitlik, sosyal haklar, hukuk gibi Fransız devrimi itibariyle keskin bir şekilde insanoğlunun hayatına giren muhtelif kavramlara nasıl değinildiğini, ne şekilde kullanıldığını görebilirsiniz.

  • dilek beyazgeyik dilek beyazgeyik

    "halkın yoksulluğa düşmesinin baş nedeni aristokratların çokluğudur."

  • Mustafa 🇹🇷 Mustafa 🇹🇷

    Böyle kitapları severim, ufkunuzu genişletecek bir kitap. Yazarın kurduğu ütopya kısım kısım güzel olmakla birlikte -özellikle mülk kavramı- yine de insan doğasını hesaba katınca ütopya olmaktan öteye geçecek şeyler değildi. İş bankası yayınlarından çıkan bu kitabın yarısından çoğunu Mina Urgan'ın incelemesini içeriyor. Almayı düşünenlerin bilgisine..

  • Melek Ceylan Melek Ceylan

    Düşünce tarihinin kült eserlerinden birisini daha #okudumbitti Thomas More eseri 1516'da yazmış. Adından da anlaşılacağı gibi Ütopik bir devletten bahsetmektedir. Kurgusal bir Ada olan Utopia'da İnsanlar eşit ancak kölelik var -altın takıları ve süslü giysileri köleler kullanıyor- özel mülkiyet yok. Suç düzeyi çok çok düşük. Dönemin İngiteresi'ne ağır bir eleştiri aslında. Okumak gerek. Her yeni kitap yeni bir ufuk açıyor insanın zihninde. "Hırsızlara en ağır cezaları verecek yerde, toplumun bütün üyelerine yaşama olanaklarını sağlasanız ve kimse kellesi pahasına çalmak zorunda kalmasa daha iyi olmaz mı?"

  • Arzu Güleç Arzu Güleç

    Bir kitap daha bitti hem de çok memnun olarak bitirdim. Batılı ilk sosyalist olan Thomas More'un muhteşem bir hayal gücüyle oluşturduğu Ütopya devletini konu ediniyor. Öyle bir dünya ki özel mülkiyet yok, şiddet yok, adalete güven tam her şey mükemmel. Kitap 2 bölümden oluşmuş. Keşke Ütopya gerçekten olsaydı diyorsunuz. Kitabın çevirmeni ise Mina Urgan. Ve sonunda Ütopya'nin incelemesini çok güzel yapmış. Ve bu eserin yazıldığı yılların koşullarını, Thomas More un hayatı, ailesi, dine ve hayata bakış açısı hakkında uzunca bilgiler ve yorumlar var. Kesinlikle okumanızı öneriyorum.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar