Temyiz

Temyiz

  • Yazar : John
  • Yayımcı : Remzi Kitabevi
  • Sayfa Sayısı : 384
  • ISBN : 9789751412881
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Temyiz

Mississippi´deki bir yargılamanın jürisi, zehirli atıklar nedeniyle "kanser kümelenmesi"ne yol açan kimya şirketine karşı beklenmedik bir karar verir. Şirket ise Yüksek Mahkeme´ye temyiz başvurusunda bulunur. Yüksek Mahkeme´nin dokuz üyesi ya yerel mahkemenin kararını onaylayacak ya da şirketi haklı bulup kararı bozacaktır. Kimdir bu dokuz üye? Oylarını ne yönde kullanacaklardır? Son karardan önce üyelerden biri değiştirilebilir mi? Kimya şirketinin sahibi Carl Trudeau aynı zamanda gözü kara bir borsacıdır. Yüksek Mahkeme´nin kendi lehine karar vermeyeceğine inanır. Bu arada mahkemeye yeni üye seçimi yakındır ve bunu fırsat bilen Trudeau, içlerinden birini satın almaya karar verir. Temyiz, siyasallaşan hukuk alanında güçlü ve sarsıcı bir entrikanın öyküsü

  • funda cengiz funda cengiz

    Yazarın okuduğum ilk kitabı. Benim için zor bir okuma oldu. Biraz fazla elimde süründü. Maalesef beklentimin altında çıktı. Bilemiyorum, belki de yazar ile tanışmam yanlış bir kitapla oldu.  Aslında konusu, kurgusu güzel. Hatta temyizden ne karar çıkacağı, olaylar nasıl sonuçlanacağını merak içerisinde okuyorsunuz. Ama ilerlemiyor. Sürükleyici değil. Konusuna gelirsek; kimya şirketi toprağa gömdüğü kimyasal atıklar yüzünden insanlar kanserden ölmekte. Jeannette Barker hem oğlunu hem de eşini kaybetmiş ve karı koca olan bütün mal varlıklarını bu davaya harcamış avukatları davayı kazanır. Ama şirketin sahibi Carl Trudea karara itiraz eder ve Yüksek Mahkeme'ye gider. Yargıç seçimleri de yaklaşmakta olup bir üyeyi satın almayı karar verir.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
Henüz bu kitabı istek listesine eklemiş bir üyemiz yok
~

YazaraAit Diğer Kitaplar