Sokrates'in Savunması

Sokrates'in Savunması

  • Yazar : Platon ( Eflatun
  • Yayımcı : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2019
  • Sayfa Sayısı : 200
  • ISBN : 9786053607021
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Sokrates'in Savunması

Platon (MÖ yaklaşık 428-MÖ yaklaşık 348): Bugünküüniversitenin atası sayılan Akademianın kurucusu ve hocası Sokratesi konuşturduğu diyaloglarla felsefeyi yazıyaen iyi aktarmış ustalardan biridir. Bu kitapta birbirinitamamlayan dört diyalog yer almaktadır. İlk diyalog olanEuthyphronda yargılanışının öncesi anlatılır ve dinsizliklesuçlanan Sokratesin inançları hakkında bilgi verilir.Sokratesin Savunmasında ise yargı süreci anlatılmaktadır.Kritonda hüküm sonrası anlatılır, bir yurttaşın saygıduyması gereken ilkeler tartışılır. Platonun en şiirseleserlerinden biri olan Phaidondaysa Sokratesin son günüanlatılırken ruh hakkındaki düşünceleri yansıtılmaktadır.

  • abdulhalim alpkıray abdulhalim alpkıray

    Her düşünen insan gibi oda insanlar tarafından sevilmedi. Çünkü o insanların duygularını okşamadı. Yalakalık etmedi. Doğru söyledi ve doğru yaşadı. Doğruya gitti.

  • O.  A. O. A.

    İlk defa direkt felsefe içerikli bir kitap okudum ve ilerleyen zamanlarda kesinlikle bu konuda detaylı okuma yapacam. Benim gibi temeli olmayanlar için fazlası ile ağır gelebilecek ama bir o kadar da etkileyici bir kitap. Euthyphron, Apologie, Kriton ve Phaidon olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. İlk 3 bölüm 4. Bölüme göre daha anlaşılabilirdi ve benim için çok ufuk açıcı oldu. Hayatı anlamlandırmak için doğru soruları en başından sormak gerektiğinden daha çok felsefeye ihtiyaç duymalıyız bence. Daha öncede aklımı sürekli meşgul eden bir soru meğer felsefe literatüründe varmış☺️ Euthyphron ikilemi : "ahlaki davranışlar tanrı tarafından emredildiği için mi ahlakidir, yoksa ahlaki olduğu için mi tanrı tarafından emredilmiştir"? Benim beynim yandı, biraz da sizin ki yansın 😄 İyi okulamalar.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar