Şizofren

Şizofren

  • Yazar : John
  • Yayımcı : Koridor Yayıncılık
  • Baskı Tarihi : 2012
  • Sayfa Sayısı : 544
  • ISBN : 9786054629152
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Şizofren

Yirmi yıl önce Francis Petrel kendi iradesi yok sayılarak ailesi tarafından bir akıl hastanesine gönderilir ve uzunca bir müddet orada tutulur. Ta ki seri cinayetler işlenip hastanenin kapıları mühürleninceye dek. Yıllar sonra, üstü örtülü ve unutulmaya yüz tutmuş olaylar silsilesi kararlı bir dedektifin soruşturma talebiyle yeniden irdelenir. Francis yaşadığı gerçekliğe dönmüş olmasına rağmen hâlâ sesler duymakta ve ancak ilaçlarla bu sesleri susturabilmektedir. O günlere dair anıları içine bir korku salar ve o da yaşadığı her anı zihninin tozlu raflarından indirip gün ışığına çıkarmaya, yazmaya niyetlenir; elinde kısalıp duran kaleme bir palamar gibi asılarak. Kağıt yerine evinin duvarlarına yazmaktadır hikayesini. Karanlığın içinde ona göz kırpıp duran, delilerin kendisine Melek dediği ölüm saçan gizemli bir psikopatla baş etmek hiç kolay olmayacaktır. Gerçekte böyle biri var mı yok mu, o bile bilinmezken. Okumayı bitirdiğinizde bile onun hikayesi zihninizi kurcalamaya devam edecek Katzenbachın bu muhteşem, gerilim dolu romanı müthiş bir sürükleyicilikle sizi hayal bile edemeyeceğiniz derinliklere çekiyor. The Miami Herald Elinizden bırakmak çok zor gelecek. Publishers Weekly İncelikle yazılmış, son sayfasına kadar merak uyandırıcı. The Boston Globe Katzenbach zirveye yaraşır bir eser yaratmış. Nefesinizi sıkı tutun, kitap sizi hayatın içindeymiş gibi hissedeceğiniz çok farklı bir yolculuğa çıkarıyor. The Denver Post Bu kitabı otobüste veya bir hastanenin bekleme salonunda okumanız tavsiye edilmez.

  • İlayda Karbuz İlayda Karbuz

    Şunu diyebilirim ki yazarın bu kitabına biraz ön yargıyla yaklaşmıştım.Çünkü bundan öncesinde Psikoanalist adlı kitabını okumuştum ve kitap boyunca sonu dışında olayların çoğunu önceden tahmin ettiğimden ve çoğunu okulda okuduğum bir kitap olduğundan bitirdiğimde derin bir soluk çekip "Oh be.." dediğimi hatırlıyorum. Çok uzatmadan asıl kitabımıza geçersem kitabın ilk 96-100 sayfası daha çok baş karakterimiz,onun hayatı,mekan ve çevredeki insanların hem fiziksel hem psikolojik olarak çözümlemelerinden oluşuyor ve sonrasında olaylar başlıyor.Zaten olaylar başladıktan sonra kitabı elimden bırakamamıştım.Baş karakterimizin sırf bir şizofren olmasından dolayı cinayeti çözme yolunda yaptığı yorumların diğer karakterler tarafından önemsenmemesine çıldırıp arada karakterlerle kavgaya da girmiş olabilirim.Hele ki cinayetin sebebi ve katil olan şahsın ortaya çıktığı an "Şu an ciddi olamazsın..." diye bir yorumda da bulunmuş olabilirim. Kısacası eğer psikolojik gerilim türü kitaplar seviyorsanız okunmaya değer diyorum.İyi günler.

  • Sibel Duman Sibel Duman

    Sevgili dostlarım bir kitabın daha sonuna geldim. Francis 21 yaşında ailesi tarafından akıl hastanesine gönderilir ve uzunca bir müddet orada kalır.Bir gece hastanede bir hemşire hunharca öldürülür ve bu cinayetlerin arkasıda gelir.Bu cinayetler daha önce işlenmiş cinayetlere benzediği için hastaneye olayı araştırmak üzere bir savcı atanır.Akıl hastanesinde olduklarından savcının baş yardımcıları bir kiliseyi kundaklayan eski bir itfaiyeci ve şizofren olan Francistir.Bakalım seri katilimizi yakalamayı başarabilecekler mi? Kitap son derece akıcı ve heyecan verici.Üstelik akıl hastanesinde yatan hastaların yaşadıklarını öyle derin tasvir etmişki yazar sanki herbiri arkadaşım oldular.Okumadım resmen onlarla yaşadım bu macerayı.Herkese tavsiye ediyorum😊

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar