Penceredeki Kadın

Penceredeki Kadın

  • Yazar : A.J.
  • Yayımcı : Pena Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 528
  • ISBN : 9786059441643
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Penceredeki Kadın

"Muhteşem. Nefes kesici. İnanılmaz."Gillian Flynn "Elinizden bırakamayacağınız nadir kitaplardan biri... Nefis ve ürkütücü." Stephen King "A. J. Finn usta dokunuşuyla yeni bir yetenek."Tess Gerritsen "Kesinlikle sürükleyici bir gerilim romanı."Louise Penny "Güçlü bir kara film vaadiyle karanlık, şaşırtıcı bir karışım."Ruth Ware "A.J. Finn'den baş döndürücü bir ilk roman, muazzam bir yeni yetenek."Jane Harper "Penceredeki Kadın, klasik bir Hitckock filmini roman şeklinde okumak gibi"Simon Toyne, "Çok güçlü, zorlu ve nefes kesecek kadar heyecanlı - benim aklımı uçurdu"Joe Hill "Sonuna kadar şok edici. Bir 21. Yüzyıl şaşırtmacası olan Hitchcockvari bir belirsizlik."Val McDermid Şaşırtıcı ve güçlü, ustaca ve akıcı; Penceredeki Kadın, psikolojik belirsizlikleriyle Hitchcock'un en iyi işlerini hatırlatan zekice ve sofistike bir roman. Gerçekten oluyorsa paranoya değildir... New York'taki evinde yalnız yaşayan Anna Fox kendini tamamen evine kapatmıştır. Asla dışarı çıkmaz. Tüm günü içerek (bazen çok), eski filmleri seyrederek, eski zamanları anarak geçirir. Bir de komşularını röntgenleyerek. Bir gün tam evinin karşısına Russell'lar taşınır. Bir baba, bir anne ve bir oğuldan oluşan muhteşem bir ailedir. Ama Anna, bir gece penceresinden onların evini gözlerken görmemesi gereken bir şey görür. İşte bundan sonra tüm dünyası altüst olur. Tüm sırları önüne dökülür. Gerçek nedir? Hayal olan nedir? Kim tehlikededir? İpler kimin elindedir? Bu sürükleyici psikolojik romanda hiç kimse ve hiçbir şey göründüğü gibi değil.

  • Irmak Dönmez Irmak Dönmez

    Ortak okumamız için arkadaşımın seçtiği bir kitaptı. Bana kalsa kim bilir ne zaman okurdum, gerçi şimdi baktığımda da okumasam bir şey kaybetmezdim gibi geliyor. Kitap konusu itibari ile oldukça merak uyandırıyordu ve kapağındaki ‘Yılın En İddialı Kitabı’ iddiası bizi oldukça heyecanlandırmıştı. Fakat ne yalan söyleyeyim ‘Yılın En İddialı Kitabı’ iddiası oldukça iddialı çıktı. Benim açımdan kitaptaki tek sürpriz kitabın sonu oldu çünkü sonunu tahmin edemedim. Zaten üç puan verme sebebim de tamamen bu, yoksa iki puan verecektim. Anna, New York’taki evinde tek başına yaşayan ve agorafobisi yüzünden evden dışarı adımını atamayan bir kadın. Bu yüzden de bütün gün içki içip, film izleyip, internette dolanıp, komşularını gözetlemekte. Bir gün yine karşısına yeni taşınan komşuları Russell’ları gözetlerken görmemesi gereken bir şeye tanık olur Anna ve böylece içinden dışarı adımını atamadığı evde iyice sıkışıp kalır. Dediğim gibi kitap konu olarak çok merak uyandırıcı, yani en azından benim için öyleydi fakat umduğumu bulamadım. Kitapta sevmediğim çok fazla şey vardı. Öncelikle kitap 528 sayfa ve anlatılmak istenen 350 sayfada çok rahat verilebilirdi ki öyle olsaydı ben kitabı çok daha fazla sevebilirdim. Kitapta çok fazla gereksiz detay ve gereksiz yaşanan anlar vardı. İlk 200 sayfa boyunca Anna’nın günlük yaşantısını okuyup durduk ve bi yerden sonra Anna’nın içtiği şaraplardan ve izlediği filmlerden bana gına geldi. Bi yerden sonra asıl olaylar başladığında kitap daha akıcı bir hal almasına rağmen - ki o zaman bile gizem kategorisindeki kitaplardan beklenecek ritime sahip değildi- tatmin etmedi. Birde diyalogları çok zorlama buldum, okurken rahatsız etti beni. Kitabın sevdiğim tek yanı sonu oldu, hiç aklımın ucundan geçmemişti böyle bir şey olabileceği. Bu türde yeni yeni kitap okuyorsanız sevebilirsiniz ama tekrar söylüyorum kitap çok gereksiz uzatılmıştı ve olaylara biraz geç giriş yapıyordu.

  • emine tetik emine tetik

    iyi degil ama çok kötü de değil. sonu saşırtıcı. lakin verdiğim 30 kusur liraya değmedi doğrusu.

  • Aycan Gök Aycan Gök

    Her ne kadar büyük bir merak ve beklenti ile alıp okusam da, üzülerek söylüyorum ki beni hayal kırıklığına uğratan kitaplardan. Konuya bakacak olursanız evet güzel, fakat genel olarak fazlasıyla durgun ilerledim. Psikolojik gerilim kitapları çoğunlukla ilgimi çeker ve severek okurum ama bu kitabı sadece bitirebilmek oldu amacım. Bu kadar zorlama bir anlatım olmasaydı eminim çok sevilebilirdi.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar