Kutup Yıldızı - 1

Kutup Yıldızı - 1

  • Yazar : Mehtap
  • Yayımcı : Ephesus Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2019
  • Sayfa Sayısı : 576
  • ISBN : 9786052064146
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Kutup Yıldızı - 1

Fedakârlık... Dört hecelik basit bir kelime gibi görünse de, aslında onun hayatında bir dönüm noktasıydı. Geçmişe dair kırgınlıklarını yetimhanede unutmaya çalışan Nisa, bir gün aynı kaderi paylaştığı arkadaşıyla farklı bir dünyanın kapısını aralar. İki dost, bu kapı aralığından uzatılan sıcacık ellere, kimsesizliğin soğuk rüzgârından korunmak ümidiyle sarılır. Nisa ve Senem sonunda o yetimhane odasının duvarlarına fısıldadıkları hayalleri gerçekleştirme şansı elde ederler. İki dost, daha önce hiç karşılaşmadıkları sıcaklığın ve zenginliğin onları değiştirmesine izin verecekler mi? Hiç tatmadıkları aşkı yeni hayatlarında bulabilecekler mi?

  • İlkin Adalı İlkin Adalı

    🌟Kutup Yıldızı|| Kitap Yorumu 🌟"Neden Kutup Yıldızı?" "Çünkü her ne kadar yolumu şaşırıp kaybolmak istesem de ben sadece o inatçı,huysuz keçinin gözlerindeki ışıltıya bakmak istiyorum." 🌟Hayatta sizin için en önemli olan şey ne?Aileniz,dostlarınız,belki de sizi canı gibi seven başka biri.Benim için sanırım ilk sırada ailem,ikinci sırada ise onlar için her kötülüğün karşısında durabileceğim,düştükleri zaman onları düştükleri yerden kaldırabileceğim ve gözüm kapalı onlara güvenebileceğim dostlarım geliyor.Nisa ve Senem,iki dost,bir yetimhanede birbirlerine her şeyleriyle sarılmış iki dost.Bu iki dosta yetimhaneden farklı bir hayat sunulduğunda,sizce aralarındaki dostluk her şeyle başa çıkabilir mi? Yoksa onlara sunulan bu yeni hayat onları birbirinden ayırıp değiştirebilir mi? Kutup Yıldızı uzun süredir wattpad platformunda takip ettiğim hikayelerden bir tanesiydi.Özellikle içerisinde barındırdığı dostluk üzerine kurulu kurgusu sayesinde severek okumuştum.Kutup Yıldızı kendini sevdirebilecek bir gençlik kitabı kurgusu barındırıyor, özellikle dostluk,aşk gibi kavramlar tam olarak yerinde işlenmiş ve kurguda yerine oturtulmuş.Tabi birde yazım biçimi oldukça akıcı ve kendini okutturan cinsten.Kitabı sevme sebeplerimden biri birçok duyguyu içinde barındırıyor olması birkaç sayfa size sıcacık dostluğu hissettirebilip duygusal bir hava verirken diğer sayfalarda yüzünüzde tebessüm eksik olmuyor. Bu arada Nisa'ya bayıldığımı söylemeden geçmeyeyim.Bana göre genellikle gençlik kitaplarında kendinden emin karakterler bulmak zor olabiliyor.Nisa her zaman aynı çizgide ilerleyemese bile bunu sağlamaya çalışan karakterlerden birisiydi.Bu arada birde esas oğlanımız Demir var ama onunla ilgili düşüncelerim ikinci kitapta kendini belli edecek gibi😂ikilemdeyim şimdilik.Bu arada Kutup Yıldızı seri olarak çıkıyor ve yazar tamda güzel yerde bitirmiş...İkinci kitabı nasıl olacak acaba merak konusu. Uzun yorumun kısası,kafanızı yormayacak,size tebessümü verecek ,dostluk ve aşk barındıran  bir gençlik kitabı okumak istiyorsanız Kutup Yıldızı sizin  kalbinizi çalacak kitaplardan olabilir.Nisa ve Senem arasındaki dostluğu hissetmeniz ve Demir ile kalbinizin ısınması dileğiyle...

  • Nehir Aslan Nehir Aslan

    #alıntı Hani tuhaf bir his kaplar içinizi.Bir şey ya yaşanmıştır ya da yaşanmamıştır fakat akıl sağlığınızın sizinle öyle bir oyun oynar ki o anın gerçekliğinden şüphe edersiniz.Aklınıza sürekli aynı sualleri getirir durursunuz.Sahiden yasandı mı bu?Gercekten böyle bir sey oldu mu?Sorular düşüncelerinizi öyle bir cıkmaza sokar ki ne gözünüze bir damla uyku girer ne de yemek yiyebilirsiniz.Kurt düşmüştür bir kere içinize, oradan çıkana dek de rahatlıkla başınızı yastığa yaslayamazsınız... BU KİTABA BAYILDIM... Okumayan varsa okusun kesinlikle...

  • Beyza Yalçın Beyza Yalçın

    Kutup Yıldızı 1 Herkese merhaba, Kutup Yıldızını wattpadde başlayıp bitirmiştim. Finalden sonra neler olduğunu bile hatırlıyorum bu yüzden mutluyum.😂 Bence harika bir kitap göz atmanızı öneririm. Kitap hakkındaki yorumuma gelecek olursam wattpad çıkışlı güzel hikayelerden biri. Aynı zamamda tasarımına bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Ephesus yayınları gene harikalar yaratmış. Kitabın konusu ise küçük yaşlardan itibaren yetimhanede büyümüş 2 kızı konu alıyor. Kızlarımız Nisa ve Senem. Onlarla birlikte yetimhanede dost olan harika karakterlerimizden biride Mustafa. Ve tabikide her hikayede olduğu gibi burada da kızları kendine aşık edebilecek bir Demir Gürsoy var. Yetimhaneye gelen ve evlat edinmek isteyen Esma ve Devrim Altun ailesi kızlarımızı görünce Senemi evlatlık edinmek isterler. Senem eğer böyle birşey olursa Nisa olmadan hiçbir yere gitmek istemez. Altun ailesi bunu üzerine iki kızımızıda evlatlık edinirler. Kızlarımız yetimhaneden çıktıktan sonra onları çok farklı bir hayat bekliyordur. Senem kendini yeni hayata kaptırıp farklılaşmaya başlamışken, Nisa ise onun bu haline çok şaşırmıştır. Diğer yandan Mustafa ise kendi ailesini bulma yolunda ilerliyordur. İşler gittikçe karışırken iki sıkı dostun neler yaşayacağını okuyoruz. Herkese iyi akşamlar. Sevin,sevilin❤ . " 'İyi geceler Kutup Yıldızı.' Son cümleyi söylediğimde ondan bir karşılık geleceğini beklemiyordum ama beni yine şaşırttı. 'İyi geceler Kedi yavrusu.' " . . .

  • Sudenur  Koç Sudenur Koç

    Merhaba,Ben Sudenur bu benim ilk gönderim biraz kötü bir giriş olmuş olabilir ama sevdiğim bir kitaptan bahsetmek beni mutlu ediyor,neyse kitap hakkında düşüncelerim ise kitap bir genç kurgu ama farklı bir genç kurgu,yetimhane’de yaşayan iki kızın hikayesi’ni anlatıyor,ama ondan sonra Altun ailesi bu iki yakın arkadaşı evlat edinmek istiyor.Kitap’ta tam burada başlıyor.Sonra iki kızı bir koleje veriyorlar (okuyacaklar olur diye isim vermiyorum 😊) ama bu iki kızdan biri bu koleje gitmek istemiyor ama gitmek zorunda kalıyor (aslında arada çok fazla olay var ama anlatmayacağım 😂) aslında devamını anlatmasam bir şey demeyeceğinizi düşünüyorum kitap dostluğu,ailemizin kıymetini bilmemizi,ve birazcıkta aşk dolu bir kurgu.Size önereceğim bir kitap,bazenleri karaktere sinir olsamda kitabı seviyorum ve sizinde sevecğinizi düşünüyorum.İyi okumalar♥️.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!

YazaraAit Diğer Kitaplar