Komünist Manifesto

Komünist Manifesto

  • Yazar : Karl
  • Yayımcı : Can Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 131
  • ISBN : 9789750710056
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Komünist Manifesto

Karl Marx ve Friedrich Engels´in, Komünistler Birliği´nin programı olarak kaleme aldıkları Komünist Manifesto, 1848 Şubat´ında, tüm Avrupa´nın devrimci ayaklanmalarla çalkalandığı bir dönemde, Londra´nın gösterişsiz bir basımevinde basıldı. Bilimsel sosyalizmin kitlesel siyaset sahnesine çıkışının ilk ciddi işareti olan Manifesto, yayınlandığı günden bu yana en çok okunan ve en çok tartışılan toplumsal ve siyasal metinlerden biri olmakla kalmadı, daha sonraki sosyalist ve komünist partilerin programlarının temelini oluşturdu, dünyanın değişmesinde ve milyonlarca insanın yaşamında belirleyici bir rol oynadı. Modern çağda başka hiçbir siyasal hareket, döneminin toplumsal, ekonomik ve sınıfsal koşullarını kavrayışındaki derinlik, çözümleyişindeki gözüpeklik ve üslubunun gücü bakımından, Manifesto´yla kıyaslanabilecek bir metin ortaya çıkaramadı. Bugün Marxçı hareketin temel belgesi ve devrimci bir klasik sayılan Komünist Manifesto´yu, Marx ve Engels´in daha sonraki basımlara yazdıkları önsözler eşliğinde, Celâl Üster ve Nur Deriş´in 1978´de yaptıkları çevirinin gözden geçirilmiş basımıyla ve Manifesto´nun Türkiye ve Türkçedeki serüvenine ışık tutan bir önsözle sunuyoruz

  •  Beyto Can Beyto Can

    Amacının 21. yüzyıl insanına göre uyarlanması gerektiğini düşünsem de müthiş içeriği ile felsefe olarak geçerliliğini koruyabilen kitap. özellikle marx'ın tarihsel materyalizm ile açıkladığı sınıf tarihi, yine onu doğrulayarak devam etmektedir. viki sayfasından şu alıntı bize güzel bir şeyler anlatır ; " şimdiye kadarki bütün toplumların tarihi, sınıf savaşımları tarihidir. özgür insan ile köle,patrisyen ile pleb, bey ile serf, lonca ustası ile kalfa, tek sözcükle, ezen ile ezilen birbirleriyle sürekli karşı-karşıya gelmişler, kesintisiz, kimi zaman üstü örtülü, kimi zaman açık bir savaş, her keresinde ya toplumun tümüyle devrimcibir yeniden kuruluşuyla ya da çatışan sınıfların birlikte mahvolmalarıyla sonuçlanan bir savaş sürdürmüşlerdir."

  • Çağdaş Ü. Çağdaş Ü.

    Manifesto’nun çevirisinin yapılmasından sonra, yayınlanana kadar çevirmenlerin başından geçenler ile başlıyor kitabımız. Çevirmeninin hapis yatması, kitabın yasaklanması; tüm süreç anlatılmış kitapta. Komünist Manifesto’nun dilimizde ve diğer dillerde yapılan çevirileri, Marx ve Engels’in ön sözleri detaylıca verilmiş. Komünist Manifesto’nun yazılmasına giden süreç, yazarların etkilendikleri ve etkiledikleri kişiler, uzatılmadan ama detaylıca anlatılmış. Sayfa altlarında ve kitap sonunda yapılan açıklamalarla, Manifesto’da anlaşılmayan yer kalmaması sağlanmış. Komünist Manifesto’yu okumak isteyenlere, kesinlikle bu kitaptan okumalarını öneririm.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar