Kibarlık Budalası

Kibarlık Budalası

  • Yazar : Moliere (Jean-Baptiste
  • Yayımcı : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2017
  • Sayfa Sayısı : 136
  • ISBN : 9786053328049
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Kibarlık Budalası

Molière [Jean-Baptiste Poquelin] (1622-1673): Clermont Koleji'nde Latin ve Yunan dili ve edebiyatı dersleri aldı. Hukuk öğrenimi gördü, 1641'de kabul edildiği barodan ayrıldı. Zamanını ve dehasını tiyatroya adadı. Ölene dek, yani otuz yıl boyunca tiyatro eserleri yazdı, yönetti ve temsillerde rol aldı. Klasik Fransız komedyasının kurucusu olarak kabul edilmesini sağlayan bir gelenek yaratmayı başardı. 4. Mehmet'in elçisi olarak Paris'e gelen ve görkemli bir törenle karşılanan Süleyman Ağa Fransız sarayının ihtişamına beklenen ilgiyi göstermeyince, 14. Louis bu ilgisizliğin intikamını almak için Molière'e oyun sipariş eder. Ortaya gülünç bir Türk balesiyle sonlanan eğlenceli bir hiciv çıkar. Burjuva Mösyö Jourdain'in asilzade olma yolundaki umutsuz ve gülünç mücadelesini anlatan, 14. Louis'nin en çok güldüğü Molière oyunu unvanını kazanan Kibarlık Budalası ilk kez 14 Ekim 1670'te Chambord'da, aynı yıl 28 Kasım'da ise, sarayda kralın huzurunda oynanmıştır.

  • D E D E

    Okuduğum en güzel kitap diyebilirim akıcı, heycanlı bir oyun acaba bir sonraki sahnesinde ne olacak diyerek merakla okuyacaginiz bir kitap mutlaka herkes bu kitaptan edinmeli :)

  • Mehmet Altuntaş Mehmet Altuntaş

    *İlimsiz hayat âdeta ölümün simgesidir. *Akıllı bir insan kendisine yapılan hareketlerin üzerindedir. Bu tip davranışlara verilecek en iyi cevap bilgi ve sabırdır. *İnsanlar boş şöhretler, boş mevkiler için kavga etmemeli. Bizi diğerlerinden ayıran bilgelik ve erdemdir. *Aşkta sadakat varsa eğer, İnsan aşkın kanununa kolay boyun eğer. *Para görgülü bir insanın iltifat etmemesi gereken bayağı bir şeydir. *İnsan sevdiklerinin söylediklerine nasıl da hemen inanıyor... *Savaşlar insanların arasında bir birlik olmadığı zaman çıkar, değil mi? *Bence ne olursa olsun sahtekarlık dürüst bir adama yakışmaz. Dünya'ya gelirken Tanrı'nın taşımamızı istediği ismi gizlemek, çalıntı bir isimle insanların karşısına çıkmak, olmadığımız biri gibi görünmeye çalışmak korkaklıktır. *Dünya cennet olur gönlüne aşk bulana. KİBARLIK BUDALASI Moliére

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar