Kavgamız

Kavgamız

  • Yazar : Atakan
  • Yayımcı : Destek Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2017
  • Sayfa Sayısı : 352
  • ISBN : 9786053113102
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Kavgamız

Kimileri bu kavganın sonunu bilerek şeytanla anlaşma imzaladı, kimileri ise can havliyle sığındığı limanda kendisini azgın dalgalara teslim etti. Birçoğu daha sonradan pişmanlık duyacaktı ama iş işten çoktan geçmiş, koca bir millet can vermiş olacaktı. Avrupa'dan göçen Yahudi bilimadamlarının Amerika'yı tercih etmesinin ardında yatan asıl sebep neydi? - Almanya'nın tarihi hiperenflasyon döneminde neler yaşandı, Hitler bu dönemi nasıl avantaja dönüştürdü? - Yahudiler neden bir anda istenmeyen ırk haline geldiler? - I. Dünya Savaşı'ndan sonra Macaristan'da yaşanan kızıl terörle Yahudilerin nasıl bir bağlantısı vardı? - Almanya'da Hitler'i başa getiren iç karışıklıklara kimler, nasıl sebep oldular? Hitler'den önceki geçiş kabineleri nasıl engellendi? - Albert Einstein'ı Almanya'dan kaçmaya zorlayan nedenler nelerdi? Einstein nasıl bir anda kendisini antisemitizmin hedefinde buldu? - II. Dünya Savaşı süresince Hitler'i yenilmez kılan etkenler nelerdi, Hitler II. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında nasıl bu kadar hızlı ilerledi? - Atom bombası adım adım nasıl ve neden keşfedildi? - Yahudi bilimadamları Hitler'den intikam almak için neleri göze alabileceklerdi? - Albert Einstein'ın Türkiye'ye göndermek istediği 40 Yahudi bilimadamının amacı neydi, İsmet İnönü Einstein'ın bu teklifini neden reddetti? - Türkiye'deki eğitim reformu nasıl gelişti? Atatürk, II. Abdülhamit'in yeniden açtığı Darülfünun'u neden kapattı ve İstanbul Üniversitesi neden kuruldu? İşlediği konu itibariyle Türkiye'de bir ilk olan, kronolojik çerçevede kurgulanmış ve roman akıcılığında kaleme alınmış bu eseri bir solukta okurken şimdiye dek sorulmamış birçok soruya da cevap bulacaksınız.

  • Kitap Bir Tutkudur Kitap Bir Tutkudur

    Kavgamız; Einstein, Szilard, Bohr, Otta Hahn, Ernico Fermi Rutherford gibi bilim adamların atom bombası yolunda attığı adımların detaylı bir şekilde işlendiği , I. Dünya Savaşı'ndan sonra Hitler ‘ in nasıl yönetime geçtiği , Einstein, Szilard, Meitner gibi bilim insanlarının Nazi Almanyası'ndan teker teker kaçışlarını anlatan harika bir eser . Bir yandan Hitler 2. Dünya savaşına hazırlanırken bir yandan da bilim adamların aklında atoma nötr yüklü bir atom yollayıp atomu parçalamak ve zincir reaksiyon bulmak yatıyor. Bu zincir reaksiyonun bulunabilceği düşüncesi ve oluşabilecek felaketler dönemin Amerikan başkanı olan Roosevelt'e bir mektup olarak geliyor.. Kitap burada da bitimiyor Hesaplaşma ile devam ediyor. Tarih ve bilimin bir arada anlatıldığı mutlaka okunması gereken eserlerden 👍

  • Feyza . Feyza .

    Atakan Büyükdağ-Kavgamız Bu yazarın daha önce Hesaplaşma adlı kitabini okumuştum.Çok beğenmiştim. Yine aynı şekilde bu kitap da beni şaşırtmadı.Zaten tarihe ilgi duyduğum için bu kitaplara elim çok gidiyor.Bazı insanlar vardır tarihi sevmez sıkıcı bulurlar.Tam bu kafa da olan insanların tarihe olan onyargisini yıkacak türden bur kitap.

  • Derya  Tok Derya Tok

    ↪"Kimileri, bu kavganın sonunu bilerek şeytanla anlaşma imzaladı,  kimileri ise bilmeyerek, can havliyle sığındığı yılanı kovuğundan çıkardı.  Bu bilmeyenler daha sonradan "Bilseydim, çilingir olurdum"  diyeceklerdi ama iş işten çoktan geçmiş, koca bir millet can vermiş olacaktı."↩ ↪Tarihin didaktik kısmından sıkılanlardasınız eğer bu kitap tam size göre. Atakan Büyükdağ bu eseriyle tarihin o sıkıcı yönünü bir kenara atıp olaylar içinde koşmanızı sağlıyor. Biraz kitaptan bahsedelim. Einstein geceden uykusuz kalmıştır ve tam biraz kestirecekken kapının yumruklanmasıyla uyanır. Kapıyı çalan Hitler’in ve Nükleer fiziğin giderek büyüyen gücüdür. Hitler Avrupa’yı kasıp kavurmakta, Yahudi bilim adamları ise bu ateşin tam da merkezindedirler. Ateşten kaçmak için Türkiye’nin kapıları da çalınıyor. Tüm bu kaçış telaşı içinde bilim de adımlarını hızlı atıyor. Peki Nükleer fiziğin bu adımları iyiliğe doğru mu yoksa kötülüğe mi? Bu kitap sayesinde II. Dünya Savaşı’nın yalnızca ezber yönüne değil Einsten’in özel hayatına, Einstein’ın İsmet İnönü’ye gönderdiği mektuba, toplama kamplarının icadına kadar hakim olacağınıza inanıyorum. Ayrıca Fizik sayfalarında gördüğümüz Niels Bohr, Otta Hahn, Ernico Fermi gibi isimler ile de karşılaşacaksanız. Hem de fotoğraflarıyla birlikte. Sadece şu konuda uyarmak istiyorum sizleri kitapta fiziğe dair terimsel bilgilere yer verilmiş. Ama bu sizin canınızı sıkmasın çünkü biraz okuduktan sonra konuya hakim olmaya başlıyorsunuz. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.↩

  • Armağan Uysallar Armağan Uysallar

    I. Dünya Savaşı'nda Almanya ile imzalanan Versailles Anlaşması'nın ağır şartları altında ezilen Alman halkının "Führer" olarak Adolf Hitler'i başa getirmesinin ardından Almanya topraklarında yaşayan ve içlerinde Albert Einstein gibi dahilerin bulunduğu yahudi ve alman bilim adamlarının araştırmalarını devam ettirecekleri ülke arayışını anlatan güzel bir kitap.ABD'nin bu bilim adamlarını çatısı altında toplayarak nasıl dünya devi olduğunu anlayabilmeniz için okuyabilirsiniz.Tabiki dönem içerisinde İsmet İnönü yönetiminde olan Türkiye'ninde bu bilim adamlarına bir umut kapısı olduğunu ve Türkiye'nin geleceğine sağladıkları katkıları bu kitapta görebilirsiniz :)

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar