İtiraflarım

İtiraflarım

  • Yazar : Lev Nikolayeviç
  • Yayımcı : Karbon Kitaplar
  • Baskı Tarihi : 2017
  • Sayfa Sayısı : 94
  • ISBN : 9786059489133
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

İtiraflarım

Aşağıya bakmak korkutucu.Eğer aşağıya bakarsam tutunduğum son şerit de elimden kaçacak ve yok olacakmışım gibi hissediyorum. Bakmıyorum, fakat bakmamak daha da kötü çünkü şimdi de son şerit koptuğunda başıma gelecek olanları düşünüyorum. Müthiş bir dehşetle gücümün son damlasını da tükettiğimi hissediyorum, sırtım boşluğa gittikçe daha da çöküyor. Bir saniye sonra düşeceğim. Aniden aklıma bir fikir geliyor: Bu gerçek olamaz. Bu yalnızca bir rüya.

  • İlayda Kılıçoğlu İlayda Kılıçoğlu

    #okudumbitti Haziran /12 Öyle bir kitaptı ki ben de Tolstoy gibi itiraf ediyorum sıkılarak okudum fakat sıkılırken de diğer sayfaları hep merak ettim. Hani bazı kitaplar son dakika golü atıp kaleyi fetheder ya bu hisle devam ederek "Hadi itiraf et artık hadi yumurtla şunu dostum tolsti" diye diye bi baktım kitap bitti. Sanırım ben olay örgüsü olmayan kitapları sevmiyorum. Yazar kendi iç dünyasındaki sorgulamalar, arayışlar, çöküşler ve yeniden dirilişler üzerine yazmış. Allah ne verdiyse sorgulamış, Allah'ı da sorgulamış. Lütfen bana biraz komikli kitaplar önerin son zamanlardaki kitap tercihlerimden benim içim kıyıldı 😭

  • özge  yanmaz özge yanmaz

    Tolstoy'un kendi içinde yaşadığı savaşları, gelgitleri ve hayata karşı haykırışını anlattığı bir kitap. Ben burada kitaptan çok, kitaptaki ve hepimizin bildiği, hatta bazılarımızın her sabah aynanın karşısında sorduğu sorulardan bahsedicem: Kimim ben? Amacım ne? Neden yaşıyorum? Ben bu soruları her gün kendime soran bir insanım. Kitapta da Tolstoy bu sorulara 4 çeşit cevap tarzı sunuyor.Bizi fikirlerimiz, yaptıklarımız tanımlar. Savaşmadan pes etmek asıl korkaklık budur bence.

  • M M M M

    #okudumbitti #kitapyorumum Merhaba kitap dostlarım bugün size Tolstoy itiraflarım kitabı hakkındaki yorumlarımı paylaşmak istiyorum.Önce iş bankası yayinevi dışında bir yayınevi okuyacağım klasik eser olması nedeniyle çeviride sıkıntı olur mu diye düşündüm ama kitap çevirisi çok güzel yapılmış akıcı ve yalın bir dille yazılmış. Gelelim eserin konusuna yazarımız tüm insanlık inanç konusundaki temel teşkil eden sorunları derinlemesine incelemiş,analizler yapmış, diğer inançlarla karşılaştırma yapmış hayatın anlam ve amacının ne olduğunu sorusuna cevap bulmaya çalışmış.Yazar kendi iç dünyasında yaşadığı iç çatışmayı çok yönlü olarak ele almış yaptığı hataları,yaşadığı tecrübeleri bizlere çok güzel bir şekilde aktarmış.Ayrıca kitap Tolstoy'u tanımak,iç dünyasını anlamak ve eserlerini oluşturmadaki duygularının nasıl şekillendiğini öğrenme konusunda çok faydalı olacağını düşünüyorum.İnsanın sorgulama duygusunu yeniden harekete geçiren başarılı bir eser olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Zaten çok sevdiğim bir yazardır kendisi😊diğer eserlerini de okumak istiyorum. Keyifli okumalar diliyorum.

  • Incendio 🖤 Incendio 🖤

    “ Aşağıya bakmak korkutucu. Eğer aşağıya bakarsam tutunduğum son şerit de elimden kaçacak ve yok olacakmışım gibi hissediyorum. Bakmıyorum, fakat bakmamak daha da kötü çünkü şimdi de son şerit koptuğunda başıma gelecek olanları düşünüyorum. Müthiş bir dehşetle gücümün son damlasını da tükettiğimi hissediyorum, sırtım boşluğa gittikçe daha da çöküyor. Bir saniye sonra düşeceğim. Aniden aklıma bir fikir geliyor: Bu gerçek olamaz. Bu yalnızca bir rüya.” 💠 Evet, olay örgüsü barındırmayan bu roman Tolstoy’un kendi ağzından kendini anlatması üzerine kurgulanmış. 💠 Tolstoy’un hep bir arayış içerisinde geçirdiği hayatını bizlerin gözleri önüne sunmuş. Bunu neden yaptığını, nasıl yaptığını, kendine hangi soruları sorduğunu bize açıklamış. 💠 Hepimizden farklı bir anlayış ve düşünme biçimine sahip olan Tolstoy, en temelde kendine şu soruyu sormuştur: Neden varım? 💠 Bu soru etrafında dönerken birden yaşamın Tanrı olmadan bir anlamının olmadığı gerçeğine varmıştır ve kendisi için em uygun Tanrı kavramını aramıştır. 💠 Bu soru çerçevesinde düşürken gerçeğin ne olduğunu sorgulamıştır ve bu sorular bu düşünceler onu tek bir çıkışa götürmüştür; bir din. Bir dine bağlanma, onları anlama, hayatını anlamlandırma çalışmalarına girmiş ve hayatı boyunca araştırmış, aramıştır... 💠 Tolstoy hayatının son demlerine kadar yaşam amacını ararken bizim pes etmemiz biraz kolaycılık değil mi..?

  • Tuğba YILDIRIM Tuğba YILDIRIM

    Okudum ve bitti 📕 Ne için ve neden yaşadığını sorgulayan her insan gibi ,kendini be ne için yaşadıgini arayan bir yazar diyebiliriz Tolstoy için.Bu arayışın sadece olumlu yanlarını değil aynı zamanda olumsuz yanlarını da bizimle paylaşmıştır.Sürekli sorgulama şeklinde geçen hayatının bir bölümü ve bizlerinde aklından geçen sorulara kendisinin nasıl yanıtlar bulduğunu ve bu süredeki gözlemlerini aktardığı bir yapıt olmuş.Kitaptan beğendiğim kısımları, alıntı şeklinde sizlerle paylaştım.İçeriği beğenirseniz okumanızı tavsiye ederim.Kitaba puanım 7/10 😊🌸

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar