İstanbul Hatırası

İstanbul Hatırası

  • Yazar : Ahmet
  • Yayımcı : Everest Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 590
  • ISBN : 9789752897458
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

İstanbul Hatırası

Byzantion'dan İstanbul'a uzanan heyecan yüklü, tarihsel bir serüven Yedi hükümdar, yedi kadim mekân, yedi gizemli olay ve yalın bir gerçek! Romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit'in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış. Ancak bu kitabı sıradan bir polisiye romandan ayıran birçok özellik var. Her şeyden önce zengin kadrosu ile İstanbul Hatırası, çeşitli kesimlerden İstanbulluyu bir araya getirerek içinde barındırdığı alt öykülerle zengin bir yapı sunuyor. Birbirine bağlanan bu alt öyküler bir yandan gerilimin etkisini artırırken bir yandan da romanı şenlikli ve çok yönlü bir yapıya ulaştırıyor. Kitabın bir başka önemli özelliği de İstanbul hakkında son derece detaylı bilgi içermesi. Kurgunun içine yerleştirilen bu bilgiler hem okumayı daha meraklı hale getiriyor hem de tarih aracılığıyla çok günümüzün dışındaki öykülerin de kurguya yerleşmesine imkan tanıyor. Böylece Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası adlı romanı, başka başka dönemlerin öykülerinin eşliğinde, günümüz İstanbul'unun geniş bir panoramasını oluşturuyor. Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslimine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul'un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.

  • esin bayram esin bayram

    Ahmet ümitin kaleminden nefis bir polisiye. Yazarın okuduğum beşinci romanı.. Geç keşfettim seni ustam!! Ama inşallah tüm kitaplarını bitireceğim.

  • Eyüp BAYDAR Eyüp BAYDAR

    Harika bir kurgu harika bir tarihsel yolculuk. Tarih, cinayetler ve polis kavramları etrafinda dönen harika bir roman.

  • Mehmet Kaya Mehmet Kaya

    ölümü yoldaş seçenlerin ölümden başka kazanacakları zafer yoktur...

  • Abidik Gubidik Abidik Gubidik

    Çok akıcı, kurgu harika, elinizden bırakamayacağınız güzel bir kitap. Tarih, mitoloji ve polisiye severler için eşsiz. Hele ki; İstanbul'u biliyorsanız, hikayenin içine dalıp yaşıyorsunuz.

  • Ramazan Akıncı Ramazan Akıncı

    Sade bir semtini sevmek bile ömre bedel -Yahya Kemal Beyatlı Ahmet Ümit'in okuduğum üçüncü kitabı. Ve de okuduklarım arasında ( Beyoğlunun Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım) en beğendiğim eseri. Çünkü sevdiğim üç şey bir arada: -Polisiye -Tarih ve de en güzeli -İstanbul.

  • Ramazan Akıncı Ramazan Akıncı

    Ve de eklemeyi unuttum. Başladığı yerde bitti. Benim de çok sevdiğim bir yerde :)

  • Zeynep  Bayer Zeynep Bayer

    İSTANBUL HATIRASI Güzelim şehrimiz İstanbul’un tarihini öğrenmemi sağlayan bir kitap olduğu için severek okudum. Şehrin tarihinin bozulmasına tepki olarak kurulan örgüt ve kendince şehrin değerini artırmaya çalışan bir takım şahıslar.. İşlenen seri cinayetleri çözmeye çalışan Başkomiser Nevzat ve ekibinin maceralarını öğreniyoruz. Kitabın sonu güzel bağlanmıştı, beğendiğim bir kitap oldu. Bir İstanbullu olarak seçim sonuçlarının bu şehir için hayırlı olmasını temenni ediyorum 🙏🏿

  • meryem özen meryem özen

    Yeni kitabım. Sayfaları yeni yeni işleniyor, karakterleri seçip kendi dünyamda beyaz perdemi kuruyorum. Polisiye bir roman. Ve ister istemez içine çekiyor, merak uyandırıcı. Tavsiyelerim arasında🎈

  • Burcu Kamsız Burcu Kamsız

    #ahmetümit #istanbulhatırası Kitap henüz bitmemiş olmasına rağmen bir yorum yapmak istedim. Ahmet Ümit kitaplarında hangi şehri anlatırsa anlatsın çok güzel ve detaylı tarihi bilgilerle birleştiriyor. Polisiye kitap yazarı demek bile bence haksızlık olur kendisine (sonuna gelmesemde herkese şiddetle tavsiye ederim bu kitabı 😊)

  • Şeymanur Biltekin Şeymanur Biltekin

    polisiye severler için çok güzel bir kitap kalın olmasına rağmen bir kerede bitirmek istiyeceğiniz bir kitap hem istanbulun geçmişi hakkinda bilgi sahibi olabileceğiniz hem de büyük bir zevkle cinayet romanı okuyabileceğiniz bir kitap

  • zeynep kibar zeynep kibar

    bir macera bu kadar akıcı olur yazar ağabey efsane güzel bir kitaptı.😁

  • Yusuf Çıtır Yusuf Çıtır

    aksiyon gibi kitap

  • irfan yusuf ilter irfan yusuf ilter

    #ahmetümit'in kaleminin akıcılığında hayat bulan güngörmüş #başkomiser Nevzat ve ekibi Ali ile Zeynep bu #kitap-ta yine işbaşında.... Dünyanın belkide en yaşlı, en yorgun, görmüş geçirmiş kenti olan #istanbul'un heyecanlı öyküsünü okurlarıyla buluşturan Ahmet Ümit'in en etkileyici eserlerinden biri olan #istanbulhatırası... #megarali göçmenlerle başlayan İstanbul öyküsü Türkiye Cumhuriyeti ile günümüze kadar ulaşır. Eee bi de #cinayet mevzu var hemde #katil-i; #serikatil.... #tarih ve #mitoloji sevenlerin bu kiabıda sevecegini düşünüyorum.. #kitapmuhabbeti

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.

YazaraAit Diğer Kitaplar