Hünkarım; Bir Tahsin Paşa Romanı

Hünkarım; Bir Tahsin Paşa Romanı

  • Yazar : Bahadır
  • Yayımcı : Timaş Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 304
  • ISBN : 9786050827835
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Hünkarım; Bir Tahsin Paşa Romanı

Sultan Abdülhamid'in dostu, sır kutusu Tahsin Paşa'nın romanı: Hünkarım... Türkiye'de ve dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen Payitaht dizisinin Tahsin Paşa'sı Bahadır Yenişehirlioğlu, Tahsin Paşa'nın unutturulmuş hayatını romanlaştırdı. Osmanlı İmparatorluğu ölüm kalım savaşında. İç ve dış mihrakların tek bir amacı var; Ulu Hakan Abdülhamid'i devirmek. Sultan Abdülhamid'in çevresinde güvenebileceği tek bir kişi bile yoktu ta ki Tahsin Paşa'yı bulana kadar. Tahsin Paşa, aşktan ve muhabbetten anlayan, devletine ve Hünkarına sonsuz sadakatle bağlı, iyi bir eğitim ve aile terbiyesinden geçmiş bir devlet adamı. Hünkar'ın Tahsin'e sonsuz güveni ile Tahsin'in Hünkar'ına sonsuz sadakati... Ve herkesi kıskandıran bir sırdaşlık, dostluk, kardeşlik... Osmanlı Bankası baskını, Yıldız suikastı, Siyonistlerin emelleri doğrultusunda kurgulanmış planlar, 31 Mart'a uzanan günler ve bu iki vatanseverin, devletin ve milletin bekası için verdiği destansı mücadele. Ardından gelen bedbaht yıllar: İttihatçıların zaferi, ölüm ve acı dolu isyanlar; sürgün, sevdiklerinin ölümü, yoksulluk, savaşlar, devletin yıkılışı ve yeni Cumhuriyet... Ve bütün bunları derinden yaşayan vakur Tahsin Paşa. Bahadır Yenişehirlioğlu, bu asil yaşam öyküsünü Tahsin Paşa'nın kendi gözünden bugüne aktarıyor. Hünkarım akıcı üslubu ve ustalıklı kurgusuyla Tahsin Paşa'nın özel hayatını ve siyasi mücadelesini tüm çıplaklığıyla okurlara sunuyor.

  • aysegulk . aysegulk .

    ✔Gelelim bu ayın ikinci kitabına. Kalemi çok güçlü bir yazarın Hünkarım adlı kitabı... O kadar güzel o kadar akıcıydı ki anlatamam. Tarih kitaplarını yeni yeni sevmeye başlamışken doğru bir kitap seçimi oldu. Neredeyse her satırın altını çizdim. Öyle yerinde cümleler vardı ki hayran kaldım. Bittiğinde hüzünlenmedim desem yalan olur, Tahsin Paşa ve ailesine o kadar alışmıştım ki onlardan ayrılmak üzdü beni. Kişi sayısı az, dili yalın bir kitap. Herkesin okumasını tavsiye ederim. Böyle kalemi güçlü bir yazarın tüm kitaplarını okumak nasip olur umarım. Okumayan kalmasın dilerim... . . Arka Kapak; ✔Sultan Abdülhamid’in dostu, sır kutusu Tahsin Paşa’nın romanı: Hünkarım... Türkiye’de ve dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen Payitaht dizisinin Tahsin Paşa’sı Bahadır Yenişehirlioğlu, Tahsin Paşa’nın unutturulmuş hayatını romanlaştırdı.  Osmanlı İmparatorluğu ölüm kalım savaşında.  İç ve dış mihrakların tek bir amacı var; Ulu Hakan Abdülhamid’i devirmek.  Sultan Abdülhamid’in çevresinde güvenebileceği tek bir kişi bile yoktu ta ki Tahsin Paşa’yı bulana kadar.  Tahsin Paşa, aşktan ve muhabbetten anlayan, devletine ve Hünkarına sonsuz sadakatle bağlı, iyi bir eğitim ve aile terbiyesinden geçmiş bir devlet adamı. Hünkar'ın Tahsin’e sonsuz güveni ile Tahsin’in Hünkar'ına sonsuz sadakati… Ve herkesi kıskandıran bir sırdaşlık, dostluk, kardeşlik… Osmanlı Bankası baskını, Yıldız suikastı, Siyonistlerin emelleri doğrultusunda kurgulanmış planlar, 31 Mart’a uzanan günler ve bu iki vatanseverin, devletin ve milletin bekası için verdiği destansı mücadele.    Ardından gelen bedbaht yıllar: İttihatçıların zaferi, ölüm ve acı dolu isyanlar; sürgün, sevdiklerinin ölümü, yoksulluk, savaşlar, devletin yıkılışı ve yeni Cumhuriyet… Ve bütün bunları derinden yaşayan vakur Tahsin Paşa. . . Alıntılar; ✔Yemin kolay edilmeye başladığı zaman yemin olmaktan çıkarmış. . ✔Yanlış fikirlerin kuklası ve kurbanı olan onca insan arasında direnmek giderek zorlaşıyordu. . ✔Kalbim sıkıştı. En çok ağrıyan yerim ise ruhumdu. . ✔Sabır sunmaktı. sustum. . ✔Ne insana ne nimete şükür kalmıştı.

  • Yiğit Can Yiğit Can

    çok iyi bir yazar aynı zamanda oyuncu olan payitaht dizisinde de oynayan Bahadır Yenişehirlioğlu'nun kaleme aldığı roman tarzında çok sürükleyici bir tahsin paşa romanı. Uluhakan'ın en yakınının gözünden Uluhakanı dinleyin. Ayrıntılı olmasa bile sıkmayan bir roman. Abdulhamidi bu kitapla anlamak tam manasıyla mümkün olmasa bile en azından bir fikir sahibi oluyorsunuz sıkılmadan. Sadece Abdulhamidin değil,Uluhakan'ın hal emrinden sonra Tahsin Paşanın hayatını anlatıyor. çekdiği zorlukları İstanbulu akıcı bir dille anlatıyor. kısacası "HÜNKARIM" Bir Tahsin Paşa romanı.

  • tahsin yılmaz  حرير  tahsin yılmaz حرير

    roman tadında yaşanan acı tarihimiz ,ihanetler yanlızlıklar

  • sure akbulut sure akbulut

    tek kelimeyle mükemmel.. kullanılan dilin sadeliği ve cümlelerin akışı sizi sizden alıyor adeta

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar