Hükümdar

Hükümdar

  • Yazar : Niccolo
  • Yayımcı : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 112
  • ISBN : 9789944883764
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Hükümdar

Niccotd Machiavelli (1469-1527): Siyaset kuramcısı, tarihçi, yazar ve bir devlet adamı olan Machiavelli, Hükümdar, Konuşmalar ve Floransa Tarihi adlı kitaplarıyla tanmmtşttr. En ünlü yapıtı olan Hükümdar Wfl temel düşüncesi ülkesinin işgalden kurtulması f e tek egemenlik altmda toplanmazıdır. Bu düşünce etrafında güçlü bir iktidarın nasıl oluşturulabileceği ve ne şekilde sürdürülebileceğini ele alır. Egemenlik, askeri güç, ruhban sınıf, bağımsızlık, devlet-birey-özgürlük ilişkilerini irdeleyen politik bir başyapıt olarak dikkati çeken Hükümdar, aynı zamanda "İtalya´yı barbarların elinden kurtarmaya çağrı"dır. Machiavelli´nin şiirleri, (ryküleri ve oyunları da italyan edebiyatının eşsiz örnekleri arasında yer alır. .

  • uyuz cuk uyuz cuk

    Hükümdar;hükümdar olmasanız bile hayati dersler çıkarabileceğiniz bir kitap.Mesela; Gerçek yaşamla, düşlenen yaşam birbirinden o kadar uzaktır ki olanı bırakıp olması gerekenin arkasından giden kişi elindekinden de olur. Çünkü her şeyde ve yerde iyilik perisi kesilen kişi o kadar kötü içinde yıkıma uğrar.(ama o kadar kötü içinde ancak hayal kurarak yaşar insan.kur tabii ama peşinden de gitme. Ama yaa olma olasılığı yüksekse. 🙄). Bu nedenle bir hükümdarın, ayakta kalabilmek için iyi olmamayı ve iyiliği yerine göre kullanmayı öğrenmesi gerekir.İste ben bu cümleleri cımbızlayarak okudum. çünkü onların tarihinden çok örnekleme yapmış. Bir de okurken şunu düşündüm: biz imparatorlukken onlar hala derebeylik , işin ilginci cumhuriyet denemeleri...

  • ibrahim Aydın ibrahim Aydın

    15.yy Floransa’sında doğan Machiavelli bu kitabında bir hükümdarın sahip olması gereken niteliklerden bahsetmektedir. Aslında cumhuriyetten yana olan Machiavelli yaşadığı dönem itibariyle diktatörlüğün tek kurtuluş olduğunu kabullenmiş ve hükümdarlara yol gösterici bu eseri yazmıştır. Napolyon ve Hitler gibi mühim şahsiyetler bu kitabı yanlarından ayırmamışlardır...

  • Melek Ceylan Melek Ceylan

    Siyaset bilimi için bir başyapıt deniyor bu kitaba. Ancak ben günümüz için örnek bir eser olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendi dönemi için başucu eseri bence. Ki "zafere giden yolda her şey mubahtır" mantığı çok duygusuzca. Bazı kitaplar gibi tüm çağlara uymuyor yani. "Hükümdar halkın sevgisini kazanmışsa darbelerden korkmamalı, ama halk onu düşman görüyor ve ondan nefret ediyorsa her şeyden ve herkesten korkmalıdır. İyi bir düzen kurmuş devletler ve erdemli hükümdarlar, seçkinleri kırmamaya, halkın beklentisine yanıt vermeye ve onu mutlu etmeye özen göstermişlerdir."

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar