Hiçbiryer'den Haberler

Hiçbiryer'den Haberler

  • Yazar : William
  • Yayımcı : Kaos Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2010
  • Sayfa Sayısı : 330
  • ISBN : 9789757005162
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Hiçbiryer'den Haberler

Hiçbiryerden Haberler, 22. yüzyıla yapılmış üç günlük bir ziyareti anlatır. Kitabın en ilginç yönlerinden biri, okurda alışılmış zaman ilişkilerinin ortadan kalktığı tuhaf bir sürekliliğe geçiş duygusu yaratmasıdır. Ortaçağ, Hiçbiryer sakinleri için kronolojik olarak çok daha yakın oldukları 19. yüzyıldan daha gerçektir. Zorunlu bir iyilik olarak ilerleme düşüncesi yok olmuştur. Her şey mükemmelliğin parlak beyaz ışığında değil, uzun bir yaz öğleden sonrasının tatlı durgunluğu içinde gerçekleşir. 1890da yazılan ve otoritenin enkazı üzerinde uyumu inşa etme yönündeki tek bütünsel ütopya olan Hiçbiryerden Haberler, yüzyıllardır hayalleri kurulan özgür dünyanın nasıl bir dünya olabileceğini resmediyor.

  • Psikolojik  Deli Psikolojik Deli

    Hayatımızı gerçek ihtiyaçlarımızı ve arzularımızı karşılamak için çalışarak mı geçiriyoruz? Yoksa kendimizi insan isteklerinin, giderek büyüyen ticaretin taleplerine tabi kılındığı bir toplumsal sistemi sürdürmek için mi feda ediyoruz? Bu soruların cevabını arayan kişisel bir ütopya kitabı. Bu kitapta tarif edilen ütopyada toplum fiziksel çalışmaktan zevk alan, doğayla tamamen barışık, makine kullanmayı sevmeyen, her daim neşeli, mülkiyet ve de para kavramı olmayan insanlardan oluşuyor. Din olgusundan söz etmiyor ama bence sosyalizmi din olarak benimsemiş bir kitap. Ben okurken biraz sıkıldım açıkçası. Sistem değişimi gibi konuları bence çok üstünkörü geçmiş.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
Henüz bu kitabı istek listesine eklemiş bir üyemiz yok
~

YazaraAit Diğer Kitaplar