Her Temas İz Bırakır; Bir Ankara Polisiyesi

Her Temas İz Bırakır; Bir Ankara Polisiyesi

  • Yazar : Emrah
  • Yayımcı : İletişim Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2010
  • Sayfa Sayısı : 298
  • ISBN : 9789750504402
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Her Temas İz Bırakır; Bir Ankara Polisiyesi

Kızılay, Sakarya Caddesi, SSK İşhanı, Dil-Tarih, Atakule, öğrenci evleri... ve Emniyet... Cinayet Masası. Behzat Ç., "yeni müktesebata" uyum sağlayamamış, lambur lumbur, "dişli" bir başkomiser. Müzik dinlemez, polis telsizi dinler. Kitap okumaz, gazeteye spor sayfasından başlar. Herhangi bir siyasi görüşü yok. "İçimizden birinin" üçüncü sayfa haberlerine yansımış hali gibi, adı bile tam değil. 1. Amatör´de duran toplara iyi vuran bir stoperken, topçuluğu bırakıp başkalarını tekmelemeye başlamış. Mesela beş lira için kalbinden adam bıçaklayanları, on üç yaşında kızlara tecavüz eden, namus için en yakın akrabalarını vuranları... Kendi adalet anlayışı bakımından sorun yok; "it uğursuz" kimdir, belli gibi görünüyor... Ama acaba öyle mi? Behzat Ç.´yi ve onun adalet duygusunu da rahatsız eden işler olabiliyor bazen hayatta... At izinin it izine karıştığı bir cinayet... Kim, niye öldürsün bu kızı? Hem niye bu şekilde? Siyaset karışmış desek?.. Garip... Öğrenci alemine, başka âlemlere, ama asıl polis alemine dikiz atan, entrikası bereketli bir polisiye...

  • Hasan Samet BERBER Hasan Samet BERBER

    Kitabın karakterleri yapmacıklıktan uzak, içimizden biri gibi. Küfürler, öfkeler, üzüntüler, sevinçler... Tepkileri tüm doğallığıyla hissediyorsunuz. Bu da kitabı okurken insanın içini ısıtıyor. Kah gülüyor kah hüzünleniyorsunuz. Kurgu oldukça çetrefilli olmasına rağmen sonunda çorap söküğü gibi çözülüyor. Konu olarak da gayet özgün bir polisiye diyebilirim. Sonunu tahmin ettim fakat yine de tokat yemiş gibi oldum. Kitabı bitirdikten sonra bile karakterler insanın aklında yer etmeye devam ediyor. Serbes gerçekten sağlam, etkileyici karakterler yaratmış.

  • Ezgi  ünlü Ezgi ünlü

    Genel olarak polisiye sevdiğim için beğendim ama tabiki Ahmet Ümitle kıyaslayamam diyerek söze başlıyorum Kitaptaki cinayet ve bunun çözülmesi için yapılan beyin fırtınasından ziyade kitabın sonu beni daha çok etkiledi. Baba-kız ilişkilerinin nasıl olmaması gerektiği üstünde durmuş bence kitap. Karakter sayısı oldukça fazla bu yüzden bazen kim kimdi diye karıştırdığım oldu ama genel olarak dili akıcıydı. Emrah serbes okumayanlar için iyi bi başlangıç olabilir 👍🏻.

  • kullanilmiyor . kullanilmiyor .

    İnanınca,herkes gibi olunca,aptallaşınca iyileşiyoruz.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar