Gölgesizler

Gölgesizler

  • Yazar : Hasan Ali
  • Yayımcı : Can Yayınları
  • Sayfa Sayısı : 191
  • ISBN : 9789755106373
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Gölgesizler

Kentte ve köyde, iki ayrı yerde ve iki ayrı zamanda gelişen iki öykünün içinde ansızın başlayan ve nedeni bilinmeyen kayboluşlar karşısında umarsızlığı yaşayan bir avuç insanın romanı. Aynı acıların, aynı şaşkınlıkların, aynı yazgıların kentte ve köyde yinelendiği, her şeyin birbirine koşut gittiği, iç içe girdiği, kentin köyde, köyün de kentte yankılandığı, gerçekle hayalin birbirine karıştığı, insanların başkalannın hayatını sürdürdüğü bir roman. Sıradışı kurgusuyla okuru şaşırtan, üzerinde düşünmeye zorlayan bu roman aynı zamanda Türkçe`nin ustaca kullanıldığı, zengin betimlemelerin renklendirdiği bir dil şöleni. Yazın dünyamızın bu yeni konuğu Hasan Ali Toptaş`a hoş geldin derken, "1994 Yunus Nadi Roman Ödülü"ne değer bulunan "Gölgesizler"i okurlarımıza kıvançla sunuyoruz. (Arka Kapak)

  • okumak ayrıcalıktır okumak ayrıcalıktır

    Gölge varlığın ispatıdır, yazar değerli eserinde, gerçekte var olan lakin devlet gözünde varlığı kabul görmeyen veya nokta kadarcık önemi olan gariban Anadolu köylüsünün kaderini dile getirmiştir. Onun içindir ki adı ‘’GÖLGESİZLER’’ dir. Onların çaresizliği, başlarına gelen olayların, üzerlerinde ne gibi etkiler yarattığı, kendilerince çözme çabalarının da üzerlerinde nasıl derin yaralar açtığı anlatılmış. Belki de burada bizlerin kaderciliğine, şükürcülüğüne vurgu yapmıştır yazar. “Tekrarlardan değil,” dedi; “tekrarların tekrarından” bıkmışızdır. Romanda en çok üzüldüğüm iki karakter oldu biri ‘’GÜVERCİN’’ kadersiz kız, bir diğeri de adı bile olmayan ‘’Cennetin Oğlu’’ . Bir adı hak edecek kadarda mı varlıksız dı bu garip, bir ad konulacak kadar damı gölge sizdi? İçim sızladı size ne diyeyim, ne yazayım bilemedim ki !!! Sahi “Kar neden yağar kar” bileniniz var mı?

  • büşra gürbüz büşra gürbüz

    kafka dergisinde denk geldigim bir yazardı kendisi merak edip okumak istemistim kitap bittikten sonra tum kitaplarini okumam gerek dedim. sahane yazarlarimiz romanlarimiz olabilir fakat alısilmisin disinda son sayfaya kadar heyecanimin dinmedigi ve saskinligimi kitabi kapatirkende yasatigim harika bir eser 😍 detayli anlatim biciminin beni yormadigi her cumlenin zihnimde canlandigi yegane eser 🤗 tek bir detay vermek istemiyorum okuyun okuyun okuyun

  • ozgur dicle ozgur dicle

    Postmodern tadında bir eser. Kitabı okuduktan sonra filimini de izlemeyi unutmayan, derim...

  • Büşra DURAN Büşra DURAN

    Okuduğum ilk postmodern roman olmakla birlikte dilini, akıcılığını, betimlemelerini oldukça başarılı buldum. Aynı anda farklı iki zaman dilimini konu alan, okuduğunuzda “ Şimdi hangisini okuyordum ben?” sorusunu her an akıllara getiren, sonuna gelindiğinde ise “Ben doğru mu anladım acaba?” sorusunu zihinlerde muhakkak buunduran çok farklı ve sürekleyici bir kitap.

  • Gizem ... Gizem ...

    Yazarın okuduğum ilk kitabı olan “ Kuşlar Yasına Gider” i beğenerek ve hayranlıkla okumuştum, hâl böyle olunca bütün kitaplarını okumak isteyerek sonraki durağım “ Gölgesizler” oldu. Ancak hayal kırıklığına uğradım. Post modern olmanın yanı sıra bana oldukça fantastik ve şizofrenik geldi. Baş karakterin şizofren olduğu duygusunu yarattı ve kitapta sürekli “ şu an ne demek istiyor” girdabında sıkışıp kaldım. Bu da beni oldukça yordu diyebilirim.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar