Düzenbaz

Düzenbaz

  • Yazar :
  • Yayımcı : Pegasus Yayıncılık
  • Baskı Tarihi : 2018
  • Sayfa Sayısı : 272
  • ISBN : 9786052993866
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Düzenbaz

Kendinizi bir filmde hayal edin... Hikayenin merkezi sizsiniz. Başka kimse değil, sadece siz. Nereden geldiğinize dair ilginç bir hikâyeniz ve alışılmışın dışında bir eğitiminiz var. Gaddarsınız, zekisiniz, neredeyse korkusuzsunuz. Ardınızda ölüler var çünkü hayatta kalmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorsunuz. Genç kız yüzlerce film izlemişti. Kadınların, bu tarz hikayelerin merkezinde olması nadir bir durumdu. Onun yerine çekici bir görüntü, kurban veya duygusal ilgi odağı olarak gösterilirlerdi. Çoğunlukla beyaz heteroseksüel kahramana destansı yolculuğunda yardımcı olmak için varlardı. Ortada kadın bir kahraman varsa da fazla zayıf, fazla mini elbiseli ve dişleri kusursuz biri olurdu. Genç kız o kadınlar gibi görünmediğini biliyordu. Asla o kadınlar gibi görünmeyecekti. Ancak o kahramanların sahip oldukları her şeye sahipti ve bir bakıma onlardan çok daha fazlasıydı. Bunun da farkındaydı. "Saplantılı bir biçimde okunası." - Entertainment Weekly "Sürükleyici bir tempo, okurlarını sürekli tetikte olmaya zorlayan ve başroldeki iki kızın amacının veya neler yapabileceklerinin kestirilemediği, tersine işleyen bir kurgu." - Publishers Weekly Imogen kaçak bir mirasyedi, bir öksüz, bir aşçı ve bir düzenbazdır. Jule bir dövüşçü, ortamına göre karakterini değiştiren bir sosyal bukalemun ve bir atlettir. Çarpıcı bir arkadaşlık. Bir kayıp vakası. Bir veya iki cinayet. Bir veya üç sonu kötü biten aşk macerası. Ölümcül yalanlar, kılık değiştirmeler ve kan ile çikolata. Amerikan rüyası, süperkahramanlar, casuslar ve gerçek kötüler. İnsanlara istediklerini vermeyi reddeden bir kız. Geçmişindeki gibi davranmayı reddeden bir kız. Düzenbaz, Amerikan Ulusal Kitap Ödülü finalisti, Michael L. Printz Onur Ödülü sahibi ve The New York Times çoksatanı Yalancılar'ın yazarı E. Lockhart'ın kaleminden çıkan ustaca yazılmış bir gerilim.

  • Irmak Dönmez Irmak Dönmez

    Kitabı okumaya hikayenin sonundan başlıyoruz. Jule bir otelde tek başına, kendisini ‘Imogen' olarak tanıtarak vakit geçiriyor. Bu başlangıç bölümünde bir takım olaylar oluyor ve bizde işlerin böyle sonuçlanmasına sebep olan şeyleri adım adım geri giderek okuyoruz. Yani kitap geriye doğru anlatılmış bir hikaye sunuyor bize. Bölümler 19'dan başlayıp 1'e doğru gidiyor ve kitap yine 19.bölümde sonlanıyor. 270 sayfalık kısa bir kitap Düzenbaz. Bu yüzden içine daha çabuk girerim sanmıştım ama kitaba çabuk adapte olamadım. Sanırım bunun en büyük nedeni de ana karakter olan Jule'dan gram hoşlanmamış olmam. Çizmeye çalıştığı imaja rağmen asıl ortada olan imajı beni çok rahatsız etti, o yüzden her sayfada kendisinden nefret ettim. Bir diğer neden de olayları tersten okuyor oluşumuzdu. Kısa kısa bölümler ile geçmişe doğru giderken adapte olmakta zorlandım, ki yazarın amacı da büyük ihtimalle olayları anlamayı zorlaştırmaktı -ucu açık alanlar bırakıp biraz gizem yaratmak- ama bu benim adapte olmamı zorlaştırdı. Adapte olmaktan ziyade anlamamı da diyebilirim sanırım çünkü anlatımdaki farklılıktan dolayı gerçekten bir süre ne okuduğumu anlayamadım. Sonradan anlatımına alışmaya başladığımda ise her şeyin nereye bağlanacağını anladım. Kitabın konusundan bahsetmek istemiyorum. Çünkü söyleyeceğim en ufak şey kitabın gizemini kaçırabilir. Sadece tuhaf bir arkadaşlığın etrafında dönen, tuhaf bir hikayeydi. Gizem- gerilim kategorisinde gösterilmesine rağmen gerilim yanı ağır basan bir kitap değildi Düzenbaz. Gizem kısmı da bana göre Yalancılar'dan sonra biraz sönük kalmıştı açıkçası. Çünkü dediğim gibi anlatımına alıştıktan sonra olayların nereye gittiğini görebiliyorsunuz. Yani benim için bir Yalancılar olamadı ama kesinlikle kötü bir kitap değildi. Sadece ben çok fazla bu tarz kitap okuduğum için olayların gidişatını tahmin edebildim sanırım. Gizem kategorisinde çok fazla kitap okumamış olanlar için daha heyecanlı bir kitap olacağını söyleyebilirim. Ayrıca nefret ettiğim karakterler listesine Jule'da eklenmiş oldu. Canın cehenneme kızım.

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar