Buz Sıcağı (Ciltli)

Buz Sıcağı (Ciltli)

  • Yazar : Fatih Murat
  • Yayımcı : Ephesus Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2017
  • Sayfa Sayısı : 512
  • ISBN : 9786059232937
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Buz Sıcağı (Ciltli)

Hedeflerine erişmiş, başarılı bir doktordu. Hayattan hiçbir beklentisi kalmamıştı. Büyük evinde tek başına yaşamaktan, soğuk ameliyathanesinden, az dostu olmasından, sevgisiz ilişkilerinden memnundu. Tesadüfen otomobiline aldığı bir kızın sorumluluğunu neden üstlenecekti ki? Katılaşmış kalbini yumuşatan neydi bilmiyordu! Genç kızın boyun eğmeyen cesur ruhu mu? Yeşil gözlerinin sıcacık pırıltıları mı? Buz gibi ruhunu ısıtan neşeli gülüşleri mi? ... ya da yalnız hayatını dolduran kocaman yüreği mi? Sebep ne olursa olsun, kadere karşı koyulamayacağını çok çabuk anladı. Üstelik bilerek kadere yardım etti. Dışlanmış ve çaresiz bir genç kızın, yaşama sevinci olmayan, buz kalpli bir adamın hayatına usul usul sızmasını gülümseyerek izleyeceğiniz bir FMArsal romanı daha!

  • elif yaman elif yaman

    Buz Sıcağı | Fatih Murat Arsal | Ephesus Yayınları #esmerkaleminyorumu Kitap bitti ve klasik FMA modunda beni kendisine yine hayran bıraktırdı. Açıkçası Fatih Hoca alıntı attıkça ekran başında deliriyordum ve sonra kitap haberi geldi, ardından bi baktım yeni yavrumuz kargonun içinden bana göz kırpıyor. Geldi gelmesine ama ben okumaya kıyamadım, 2 haftada bitirdim. Rezillik ama sanki yavaş okursam daha uzun süre birlikte oluruz gibi hissettim. Kitabın konusundan bahsetmeyeceğim, tarzım değil ama kıza etrafındaki herkes acımasızca davrandı. Gerçekten içim acıdı, tüm bunlara rağmen Zeynep'in güçlü duruşu da cabası. Ayrıca Zafer, Tamer gibi falan kıro ama sevilesi bir tip değildi. Tamer ne kıskançlıklar yapmıştı, bu odun Zafer bi gram kıskanmadı. Sonuna gelecek olursak Fatih Hoca mutsuz son yazmaz, insanları mutlu etmeyi çok sever. Yine mutlu sondu, bence sonu da güzeldi. Zaten Fatih Hoca'nın belli bir tarzı var. Fantastikten sıkılanlar için çerez bir kitap olarak okunabilir, romantik sevenler ise bayılacak! Yahu gurur, aşk, sevgi hepsi bir aradaydı. Delirdim ya, aşırı sevdim. Hele en sevdiğim karakterler de kitapta geçince çok mutlu oldum. Okumak isteyip de başlayamayan varsa hemen başlamalı. Puanım: 5/5 ★

  • Demeter... .... Demeter... ....

    #okudumbitti #kitapyorumum #faihmuratarsal #buzsıcağı Zafer 35 yaşında, çok yakışıklı ve başarılı bir beyin cerrahı. Ortağı Cengiz ile bir hastanenin sahibi. Buz gibi, suratsız, huysuz ve çekilmez bir adam.  Zeynep 23 yaşında, çok güzel ve eğlenceli iç mimarlık okuyan pırıl pırıl, hayat dolu bir kız.  Zafer ortağı Cengiz'in kızının düğününe katılır ve mecbur olmasa bir dakika bile orada durmak istemez. Takıyı taktığı gibi düğünden ayrılır. Önünde uzun bir yol vardır, evine dönmek için. Yolda aracı arıza uyarısı verdiği için inip kontrol eder ve araca binerken bir karaltı görür. Önce bu karaltının bir erkek olduğunu düşünür ama yaklaştıkça genç bir kız olduğunu görür.  Zeynep okuldaki hocasına aşık olup onunla birlikte olur ve hamile kalır. Bebeğin babası ikisine de sahip çıkmaz ve bebekten kurtulmasını ister. Zeynep'in de başka çaresi olmadığı için ailesinin yanına gelir ve evde biriktirdiği paraları alıp, bebekten kurtulmak ister ama ailesi Zeynep'in hamile olduğunu öğrenir.  Zeynep ailesi tarafından dövülüp, evden yalın ayak kovulur. Çaresizce yolda yürürken bir araç görür ve ondan yardım ister. Bu aracın onu istediği yere kadar götürebileceğini düşünür.  Zafer kızı önce dilenci sandığı için aracına almak istemez ve para uzatır. Zeynep dilenci olmadığını sadece anayola kadar kendisini bırakmasını ister ama Zafer kabul etmez ve yoluna devam eder. İleride bir benzinlik  görür ve aracın arızasını tekrar kontrol etmek ister. Aracıyla ilgilenirken aynı kızın çıplak ayak yürüdüğünü fark eder. Normalde kimseyi umursamayan Zafer, yalnız başına, gece yarısı tenha bir yolda yürüyen bu kızı o halde bırakmak istemez. Bu yolda başına bir iş geleceğini bilir. Arızayı hallettikten sonra yolda kızı aracına alır. Zafer kızı istediği yerde indirip yoluna devam etmek ister ama olaylar hiç istediği gibi ilerlemez. Kız resmen başına kalır. Vicdanına yenilip onu ailesi gibi yarı yolda bırakmak istemez ve Zeynep'e sahip çıkar. Peki bu iki zıt karakter birbirine iyi gelecek midir? Yine harika bir FMArsal kitabı daha biter. Her çıkan kitabını okurum diyenlerdenseniz bu kitaba da bayılacaksınız.  Ben her ne kadar suratsız bir adam olsada Zafer'in vicdanına ve Zeynep'e sahip çıkmasına, onun için yaptıklarına bayıldım. Zeynep'in,  Zafer'in tek düze hayatına renk getirmesi ve hayatındaki tüm zorluklara rağmen neşe saçabilmesi çok güzeldi. Yine masal tadında ve göz açıp kapayana kadar biten bir kitap oldu.  Ve bu kitapta eski kitap karakterlerini görmek çok hoşuma gitti. Hepsini özlemişim resmen ve lütfen Karmen karakteri de kitap olsun diyorum. Hep başarılı ve tehlikeli erkek karakterler görüyorduk ve Karmen çok güçlü bir kadın karakter olarak çıktı bu kitapta karşımıza. Sizin en sevdiğiniz Fatih Murat Arsal kitabı hangisi?  Ben hala Yalnız Gözlerin İçin favorim diyorum... Bir başka kitapta görüşmek üzere. Herkese keyifli okumalar. 

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar