Bir Kapı Önünde

Bir Kapı Önünde

  • Yazar : Özdemir
  • Yayımcı : Adam Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2001
  • Sayfa Sayısı : 86
  • ISBN : 9789754186512
  • Baskı : 3.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Bir Kapı Önünde

"Ne zaman Özdemir Asaf´ı düşünsem, bir çift düşer aklıma. Uzun bir yüzde, sanki düşüncenin ağrılığıyla sarkmış bir çift bıyık. Sonra şiirlerini okuyuşu..sözcükleri mikrofona üflerken jestlerle besleyişi, bitince dinleyenler kısa bir bakışı. O an Özdemir Asaf´ın kendisi şiirleriyle dışındakiler arasında bir köprüdür. Çünkü bir jest adamıdır Özdemir Asaf, şiiri de jestlerinin açıklaması." Atilla Özkırımlı Bir Kapı Önünde, Özdemir Asaf´ın üçüncü şiir kitabıdır. İlk kez 1957 yılında, şairin kendi kurduğu Yuvarlak Masa Yayınlarında büyük bir özenle basılmıştır. Adam Yayınları, şairin kitaplarını kendi bastığı biçimleriyle yeniden sunuyor.

  • Elif Kaya Elif Kaya

    #okudumbitti Şiir cahiliyim esasen. Elimde 1984 basımı bir şiir kitabı vardı Özdemir Asaf'ın, yıllardır özenle koruduğum ancak şiir okuma becerim olmadığı için kapağını dahi açmadığım... Yalnız bir sayfada iki satırlık bir şiirini görmüş ve ezber etmiştim. Zira bana oldukça anlamlı gelmişti; "Bütün renkler aynı hızla kirlenmiyordu Birinciliği beyaza verdiler." İşte böyle, bazı satırlarda çok şey buldum, bazılarını ne kadar düşündüysemde anlayamadım. Bu kitabın bana şiir dünyasını açan ilk kitap olması temennisiyle... Sevgiler.

  • İlke Yıldırım İlke Yıldırım

    Özdemir Asaf... Her satırı bahar esintileri taşıyan, şiir yüklü bir adama ne yorum yapılabilir ki... Tavsiyemdir. =) 5/5 📚✌📚 (Not: Benim kitabım 11.basımdı. 11. basımda bile onlarca yazım hatası vardı. Bu kısım biraz can sıkıcıydı.) 💚Ben üç şey biliyorum; Dinlemekle dört kılana anlatacağım.📚 💚(...) Bir bedenim var ki, Mert sevgiler peşindedir. Aşklar içimde, İnsanlar yanımdadır. Hiçbiri uzaklaşamaz. Demir gibiyim onlarla. Yok etmek isteyen yıkamaz. Bak yüzüme, bak sözüme, Dünya kaçtı gözüme; Çıkamaz.📚 💚Bir kelimeye Bin anlam yüklediğim zaman Sana sesleneceğim.📚 💚Kendimizden bir adadayız, Dört yanımız başkalarından.📚 💚Bu için için oluşum.. Ben seni bulunca, Sen de beni bulasın diyedir.📚 💚Kaptanların büyük üzüntüsü Varılan limanlardır. Bu konuda beni haklı çıkaran Kaptanlardır.📚 💚Bir şey varsa, Bir şey vardır. Bir şey yoksa, Çok şey vardır. Çok şey varsa, Bir şey yoktur. Çok şey yoksa, Bir şey vardır.📚 💚Herkes herkesi seviyor.. Hepsi de başka türlü seviyor. Herkes herkesi sevmesin, gerek yok. Adam azaldı, sevgi de elden gidiyor.📚

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
Henüz bu kitaba sahip olan bir üyemiz yok
~
Bu Kitabı İsteyenler
Henüz bu kitabı istek listesine eklemiş bir üyemiz yok
~

YazaraAit Diğer Kitaplar