Efsane (Cep Boy); Bir Barbaros Romanı

Efsane (Cep Boy); Bir Barbaros Romanı

  • Yazar : İskender
  • Yayımcı : Kapı Yayınları
  • Baskı Tarihi : 2017
  • Sayfa Sayısı : 465
  • ISBN : 9786055107642
  • Baskı : 2.Hamur
8

Bu Kitabı Değerlendirmek İster Misiniz?

Efsane (Cep Boy); Bir Barbaros Romanı

Efsaneler bazen denizden, Bazen aşktan ve ateşten gelirler. Aşktan ve ateşten ve denizden gelenler, Bazen ışık olurlar ve bütün zamanı aydınlatırlar Efsane kurmak kadar, efsaneyi yazmak da efsaneye dâhildir. Bir çağı haritalarda bulamazsınız. Derine, insana ve tarihin denizlerine açılmak gerekir. Girdaplarda yüksek idealler saklanabilir. * * * Bu kitapta İstanbul, Gırnata, Madrid, Roma ve Akdeniz; aşk diliyle kuşatıldı. Akdeniz, aşk kaleminin haritasıyla yeniden çizildi. Kılıç kılıca, cevher çeliğe çarptı, varlık da yokluğa. Ve hep bir yol vardı kalplerden denizlere. Derin denizler, büyük aşklar için atlas olup dokundu. İskender Pala, bir çağı ve o çağın efsanelerini dile döktü. Barbaros Hayreddin Paşayı... Sonra, bir gül sepeti getirdi. Isırılmış üç elmayı anlattı.

  • z. elçin z. elçin

    Efsaneler bazen denizden, bazen aşktan ve ateşten gelirler..

  • z. elçin z. elçin

    #okudumbitti Nisan/2 "Efsane" Iskender Pala ile tanışma kitabım oldu.. Gerçekten herkesin okuması gereken bir yazar diye düşünüyorum ve diğer kitaplarıni okumak için sabirsizlaniyorum. Efsane " Bir Barbaros Romanı"; iki şekilde ilerlemekte. Bir yandan Barbaros Hayreddin Paşa ve Akdeniz maceralarını okurken öte yandan Seyyid Muradiye ve Billure'nın gizemli aşkına şahit oluyoruz . Kitabi okurken çok fazla gemicilik tabiri kullanılmış fakat kitabın arkasındaki gemici dili ve o döneme ait bir harita olmasi tamamen okuyucuyu sıkmadan ilerlemesi için güzel düşünülmüş. Dili akıcı ve konusu sürükleyici bir kitap. Tavsiye edeceğim bir deneyim oldu benim için. Teşekkürler #iskenderpala

  • irfan yusuf ilter irfan yusuf ilter

    "Bir Barbaros Romanı" alt başlığıyla çıksada; #kaptanıderya #barbaroshayrettin in çok yüzeysel anlatıldığı hatta geri planda kaldığı bir eser. Ama buna rağmen Seyyid Muradi ve Billure #aşk ından yürüyor #hikaye ve de #akıcı bir şekilde. Iskender hocanin #sürükleyici dili ve yalın anlatımıyla yazılan bu eser #mutlakaokunmalı. Eseri aldigimda bir barbaros romani yazdigi icin beklentimi cok yuksek tutmamistim. Sonucta tarih kitabi degildi, tarihi romanda yazmamisti. Bu yuzden istedigim gibi birsey cikmayacagini dusundum bir an. Cunku #mihmandar adli eseri ben begenmemistim. Ama bu eser beni #tersköşe ye yatirdi. Eser bence surukleyici ve merak uyandirici bir eser. Bir #iskenderpalakitabı olan #efsane..Hızır reis Nami diğer #barbaroshayreddinpasa nin yaşamını ve denizlere olan tutkusunu anlatan müthiş bir kitap..ne vakit böyle kaliteli bir eser okusam hemen ardindan ne kadar gereksiz kitaplarla vakit harcadigim hissi sarar beni..#Akdeniz de Avrupa hakllarina korku salmış bir #Türk #korsani başlarda #Barbarossa yani #kizilsakal..ezeli rakibi ise tarih kitaplarindan da yakınen tanıdığımız #andredoria..kitap ispanya imparatorlugu tarafindan endulus emevilerine yapilan zulum ile baslar anlatmaya..bir turk kizi ve bir #mudeccen genci arasindaki askla gelistirir oykusunu..#Barbaros ise hem andre doria ile basa cikmakta hem de cezayiri yurt edinmeye calismaktadir..gönlünü kaptirdigi cezayirli guzel #cemayma ile iliskileri bereket ki billure ile alkalanin bir turlu kavusmak bilmeyen asklarina benzemez..bir iki paragrafta anlaşılabilecek bir eser olduğu kanisinda değilim mutlaka okunmalı hatta belki bi kaç sefer:)

Bu Kitap Hakkında Yorum Yaz;

× Üzgünüz! Yorum yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir!
    × Üzgünüz! Bu kitaba alıntı yapılmamıştır! En kısa zamanda mobil uygulamamızı indirip kendi alıntınızı paylaşabilirsiniz.
Bu Kitaba Sahip Olanlar
~
Bu Kitabı İsteyenler
~

YazaraAit Diğer Kitaplar